وبلاگ فوق در راستای ارتباط بهتر همکاران و علاقه مندان به فعالیتهای گروه مطالعات علوم اجتماعی شهرستان بروجرد ایجاد شده است.لطفا با نظرات سازنده خود ما را در انجام این امر ما را یاری نمایید
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
در چند سال اخیر شاهد اخبار گوناگونی از آلودگی هوا می باشیم البته بار ها با این آلودگی را در شهر خودمان نیز مواجه بود ایم .همه ساله با شروع فصل سرما و روشن شدن وسایل گرمازا ،آلودگی هوا در شهرها احساس می کنیم.این موضوع به این معنا نیست که ما در فصول گرم آلودگی نداریم بلکه سرمای هوا باعث می شود که ما آلودگی را بیشتر احساس کنیم.
در این مقاله به بررسی علل و عوامل آلودگی هوا و تاثیر آن بر انسان و محیط می پردازیم.
آلودگی هوا چیست؟
هر گونه تغییر در ترکیب شیمیایی فیزیکی و حتی بیولوژیکی جو که باعث به خطر افتادن حیات موجودات زنده می شود ،آلودگی هوا گفته می شود ،منابع آلودگی هوا متفاوت است و امکان دارد طبیعی یا مصنوعی باشد که از جمله آن می توان به وجود خودروها در کلان شهرها ،احتراق فرایند های صنعتی و گاهی فعالیت های آتشفشانی اشاره کرد.
در تعریف دیگری که از آلودگی هوا آمده :به وجود هر ماده ای در هوا که می تواند برای انسان یا محیط او مضر باشد اطلاق می گردد.آلاینده ها ممکن است طبیعی یا ساخته دست بشر باشد و ممکن است به اشکال مختلف ذرات جامد یا قطرات مایع و گاز باشد که بالغ بر 180 آلاینده می باشد.
منابع انتشار آلاینده های هوا :
منابع آلوده کننده هوا به دو قسمت طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شود:
یکی از پدیده های اجتماعی که جامعه شناسان معاصر بیشترین علاقه و توجه را به آن نشان می دهند جهانی شدن است، یعنی افزایش دامنه و ژرفای روابط اجتماعی جهانی و وابستگی متقابل جهانی، جهانی شدن حاکی از این واقعیت است که ما به نحو فزاینده ای در «یک جهان» زندگی می کنیم جایی که کنشهای ما نتایج و پیامدهایی برای دیگران و مسائل جهان پیامدهایی برای ما دارند اصرار جهانی شدن در همه ی کشورها بر زندگی مردم چه فقیر چه غنی تأثیر می گذارد و نه فقط نظامهای جهانی بلکه زندگی روزمره را نیز تغییر می دهد.
همه ما دریاچه ها را به رنگ آبی می شناسیم اما در دریاچه «هیلیر» بر خلاف دیگر دریاچه ها اثری از رنگ آبی یافت نمی شود. این دریاچه به رنگ صورتی است. دریاچه هیلیر در بزرگ ترین مجمع الجزایر جنوب استرالیا واقع شده است .....
در اینجا برای شما عزیزان و همکاران گرامی بودجه بندی و ریز بارم سالانه دروس مطالعات علوم اجتماعی و همچنین جدول زماني این دروس را ارائه مینماییم که میتوانید از لینک زیر آن را دریافت نمایید.
از مواردی که در کلاس درس جغرافیا غالبا دانش آموزان برای دانستن آن کنجکاو هستند مواردی است که به بزرگترین یا کوچکترین و مسائلی از این دست مرتبط می باشد در اینجا مواردی را درباره به اصطلاح (ترین های کره زمین) را جهت آشنایی شما بینندگان آماده کرده ایم که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
دریای مرده یكی از شگفت انگیز ترین مناطق آبی در جهان است شاید این نام كمی عجیب باشد ولی هیچ دریای دیگری در جهان وجود ندارد كه اینقدر نامهای گوناگون داشته باشد.برای اولین بار نویسندگان یونان قدیم این دریا را «دریای مرده»نامیدند.عبری ها آنرا «دریای نمك» و نویسندگان عرب این دریا را «دریای بدبو» نام نهادند.
جزر و مد ، پایین رفتن و بالا آمدن متناوب روزانه سطح آب اقیانوسها، دریاها و دریاچههای بزرگ، به دلیل تأثیر گرانش (جاذبه) ماه و تا حدودی خورشید. آب در هنگام جزر، پایین میرود و در مد بالا میآید.
پدیده جزر و مد موردتوجه ایرانیان باستان بوده، چنانكه آمده است كه دو «باد» از پیش (جانب) ماه میوزد، یكی را «فرود آهَنج» (جزر) و دیگری را «بر آهَنج» (مد) میخوانند. طبیعیدانان و جغرافیدانان دوره اسلامی نیز به سبب كنجكاوی علمی و نیز تأثیر جزر و مد بر زندگی ساكنان شهرهای حاشیه دریاها و اقیانوسها در قلمرو اسلامی، به این پدیده توجه داشتهاند.
عقاید دانشمندان مسلمان در باره جزر و مد تا حدود زیادی متأثر از آرای جغرافیدانان، دریانوردان و اخترشناسان یونانی بوده است. بسیاری از طبیعیدانان و اخترشناسان یونانی بهدرستی آگاه بودند كه جزر و مد عمدتاً ناشی از تأثیر ماه بر آب اقیانوسها و دریاهاست.